Ik voelde nogal de verplichting.  Een maandelijks blog, dus ook in december. Iets over lichter leven, dat moest het worden. En nee, dan heb ik het niet over afvallen, daar staan de bladen in januari wel weer vol mee. Meer iets over hoge eisen stellen.  Aan je kind. Of aan de leerkracht. Of eh…. aan jezelf natuurlijk. Of wat dacht je van de problemen van anderen bewust of onbewust of je nek nemen. Dat is behoorlijk verzwarend toch? En je helpt er de ander vaak niet eens echt mee.

Mooi hè, om in deze tijd te schrijven over lichter leven? We vieren tenslotte het feest van het Licht.

Maar het voelde niet licht. Ik voelde me eerder wat bezwaard. Er was niet echt inspiratie en (heel eerlijk) niet zoveel zin om een blog te schrijven. Ik voelde vooral behoefte aan reflectie, zo tegen het einde van het jaar. Wat heeft het jaar me gebracht, of wat heb ik gebracht?

Schrijven vond en vind ik leuk om te doen en het past mij nog steeds om dit met enige regelmaat te doen. Maar de verplichting, nee dat was alleen maar iets in mijn eigen hoofd. Een afspraak met mezelf. Of eisen die ik mezelf stelde. Nou, ik neem lekker even eisvrij 😉

En wie weet zet ik je hiermee toch stiekem nog aan het denken. Over eisen stellen. Dat je die best eens tegen het licht kunt houden. Om te kijken of het wat lichter kan.

Ik wens je alvast liefdevolle feestdagen met veel lichtpuntjes!

En o ja, dan is dit dus mijn blog van december.
Speciaal voor jou.
Graag gedaan.

Warme groet,

Jeannette

P.S.

Reageren?
Vind ik leuk! Dat kan onder dit blog, via mail, de website of via Facebook en LinkedIn. Liken en delen kan daar natuurlijk ook, dank je wel!

Verder praten?
Zie jij dat je kind zichzelf te hoge eisen oplegt? Of worstelt je dochter/zoon juist met de eisen die gesteld worden?
Wil je kijken naar de eisen die jij als opvoeder stelt? Aan je kind of aan jezelf?
Ik zie ernaar uit om samen met jullie te kijken waar het wat lichter kan!

Neem gewoon nog in 2017 die eerste stap, ik hoor je graag!
Je kunt mij bereiken via info@netzobijzonder.nl of bel mij op 06-24757024.
Tot horens!